Wentelteefjes

Het is alweer zondag. Om de zes dagen is het een keer zondag, dus in feite is dat niet zo speciaal. Nee, er gebeurt niet echt iets speciaals dus. Ik heb besloten het aantal feestjes en uitstapjes wat terug te schroeven. Het is immers al december en de examens komen eraan. Ik voel de spanning al.

Maar voor het kerstvakantie is, moet er nog heel wat gebeuren. Aangezien volgende week het de laatste week is waarin we (Pieter, Olivier en ik) samen hier in Valencia zijn, moeten we onze groepswerken dringend afwerken. Dat heeft tot gevolg dat de agenda voor volgende week al behoorlijk vol zit. Ook door het feit, dat ik naar alle lessen wil blijven gaan.

Alle foto’s die Pieter, Maaike, Olivier en ik trokken op onze reis, gaan we op één DVD zetten. Het zullen er ongelooflijk veel worden. Ik heb persoonlijk wel geen DVD-lezer zetten, maar dat is een probleem dat kan opgelost worden. Ik kan het eens vriendelijk aan die DVD-lezer-bezittende medemens vragen.

Voor ons vak Spaans, dat Pieter en ik nog steeds volgen, moeten we een roman lezen. We kunnen kiezen uit een aantal titels. Één van die boeken is verfilmd en Pieter heeft die film. Vrijdagavond hebben we met een hele bende (Simone, Sam, Miguel,Mannus, Ana, Maaike, Pieter en ik) naar die film gekeken. Pas rond middernacht zijn we beginnen kijken, want we hebben eerst samen wentelteefjes gegeten.

We waren allemaal doodmoe en we hebben maar de eerste 20 minuten bekeken. Iedereen viel bijna in slaap. Het is waarschijnlijk wel een goede film (het boek zal dan ook wel leuk goed zijn), maar het was simpelweg te laat om geconcentreerd naar dat hoge-snelheids-spaans te luisteren. Laat staan om het te begrijpen. Volgende keer beter.

Vanavond zijn we uitgenodigd bij Maaike. Ai, had ik net gezegd dat ik minder ging weggaan ? Iedereen van Valencia die mee was op reis zal er zijn en iedereen met foto’s zal deze mee brengen. We zullen waarschijnlijk alle foto’s op één computer zetten, zodat we die DVD kunnen maken.

Miguel komt naar België van dinsdag 28 december tot en met vrijdag 31 december. Hij zal normaal bij ons thuis logeren. Het is de bedoeling dat we samen wat mooie belgische steden bezoeken. Op het lijstje staan alvast Brugge, Gent, Brussel. Ik overweeg ook serieus om naar Antwerpen te gaan met hem. En dat is dan enkel Vlaanderen.

Er bestaat ook nog zoiets als het heuvelachtige Wallonië met Dinant, Boulon, Namur,.. De Ijzer en zijn oorlogsverleden zijn ook wel interessant. We gaan sowieso wat dingen achterwege moeten laten, want er is te weinig tijd. We zien wel nog.

Advertenties

%d bloggers liken dit: