Gas afgesloten

Dinsdagavond hebben Miguel en ik de reis naar België wat gepland. We weten alvast dat we dinsdag Brussel gaan bezoeken en dat we woensdag Brugge en Oostende gaan doen. We weten nog niet exact wanneer Miguel waar gaat slapen. Vanaf donderdag hebben we nog niets gepland. Een vriend van Miguel woont in Genk, en daar wil hij ook naar toe. Met de vriend kan hij ook Antwerpen bezoeken. Maar Gent is ook wel de moeite, enfin.. we zullen wel zien hoe het draait.

Omdat het al zo laat was, is Miguel hier dan maar blijven slapen. Met Olivier en Robert in hun respectievelijke thuis zijnde, heb ik hier toch 3 bedden over. Woensdagmorgen zijn we dan samen naar het practicum geweest. Ik heb er goed gewerkt, ik ben trots op mezelf.

Rond de middag heb ik een lekker bad genomen en daarna is er iets raars gebeurd. Er belde een vrouw aan en ik liet haar binnen. Ze deed een hele parlé door de parlefoon en ik verstond er niet veel van. Ik heb haar binnen gelaten. Blijkt nu, dat er al zes maanden een probleem is met onze gas !

Zes maanden geleden heeft gasNatural (de plaatselijke gasfirma) een brief gestuurd naar onze huisbaas. Er is hier een verluchtingsbuis van de gas, die niet afgedekt is. Dat mag niet, want dat is, volgens de vrouw, heel gevaarlijk. Er kunnen vogels invliegen en zo, en daar wil je het resultaat niet van zien.

Ik was verbaasd (zij ook) dat de huisbaas daar niets van verteld had tegen ons. Ik versta niet waarom hij in die zes maanden tijd er niets aan gedaan heeft ! De mevrouw kwam dus de gas afsluiten en dat blijft zo tot er een deksel op onze afvoerpijp zit.

Dat betekent dus : geen warm water meer. Wat was ik blij dat ik net een bad gepakt had. Sinds gisterenmiddag moet ik dus telkens water opzetten (op het éne elektrisch vuurtje dat we hebben) als wil ik me wassen, vaat doen, thee drinken,… Wel een beetje ambachtelijk vind ik.

Nu ja, gisteren na mijn lessen in de namiddag ben ik dan met Miguel de stad ingetrokken op zoek naar een jas, pull, sjaal, paraplu. We hebben een serieus beurtje rondgeslenterd, maar we hebben uiteindelijk een jas gevonden. De rest nog niet. Maar die kan hij nog altijd later kopen. Uiteindelijk ben ik nog bij op z’n appartement beland om samen wat avondeten klaar te maken.

Er was ook terug een feestje bij Adrien (het derde al dit jaar) en we zijn daar heel kort nog binnen gesprongen. Veel ‘Aqua de Valencia’ gedronken, misschien een beetje te veel. Maar het was leuk, er was super weinig volk en dat maakt het heel wat makkelijker om losjes te praten.

Vandaag heb ik dan m’n valies gemaakt, de vaat gedaan en in de namiddag ben ik gaan kerst shoppen. Ik heb niet zodanig veel gekocht hoor, don’t worry.

Als ik nu mijn valies dicht rits en mijn computer in m’n rugzak steek, kan ik vertrekken. Maar natuurlijk doe ik dat morgen maar. Ik kijk er wel heeeel erg naar uit. Thuis is de boom in de tuin weg, de kat is weer enorm gegroeid, we hebben nieuwe deuren, er zal een kerstboom staan…allemaal dingen die ik graag zou met m’n eigen ogen zien.

Maar natuurlijk niet alleen voor de dingen die veranderd zijn, ga ik naar huis. Ook voor de dingen die hetzelfde bleven : mijn vriendjes, vriendinnetje en familie 🙂

Ciao, want mijn volgende dagboek schrijf ik vanop belgische bodem !

Advertenties

%d bloggers liken dit: