Klagen en zagen

Het enige wat ik schijn te doen, is klagen en zagen over de vertragingen en stakingen bij het openbaar vervoer. Maar ik kan het niet laten en ik zal er hier direct opnieuw een lap op geven.

Want vrijdagmorgen was er blijkbaar een probleem op de lijn Brugge-Gent, waardoor alle treinen vanuit Brugge (en via Gent) die naar Brussel rijden, serieuze vertraging hadden: 20 tot 40 minuten. In Gent kan men ook een trein naar Brussel nemen die niet van Brugge komt: de trein naar de luchthaven die vertrekt in De Panne (via Lichtervelde) Om een lang verhaal kort te maken: alle pendelaars die geen halfuur wilden wachten, kropen op deze trein. Ja, ik heb me er ook tussengepropt en die trein zat tsjokvol.

Was er vandaag niets gebeurd, dan had ik het bovenstaande niet meer neergeschreven. Maar deze morgen was het terug dezelfde miserie. Ik was van plan om een halfuur vroeger te vertrekken (bus van 6u34) en om zo wat vroeger in Brussel te zijn. Maar de bus was te laat en de trein had 10 minuten vertraging. Toen ik eindelijk in Brussel Centraal arriveerde, kwam ik direct een collega tegen met een intrieste mededeling: de metro’s reden niet en we moesten met de trein tot in Schuman en daar konden we dan de metro nemen. Dus gewacht op de trein naar Namen en afgestapt in Schuman. In Schuman barstensveel volk en de metro’s reden wel, maar het waren er bitter weinig. Toen kwam het eerste metro stel aan en je kan het al raden: precies beesten op een vrachtwagen en er was geen sprake van dat wij er nog bij konden. Om de vertraging compleet te maken, zijn we dan te voet van Schuman naar kantoor gekomen. Ik ben ruim twee uur onderweg geweest en normaal is het maar 1u20 :-(. Bleit.
Maar er is ook goed nieuws: we kunnen sinds kort aan auto-delen doen in Gent. We hebben ons daarvoor ingeschreven en vanaf nu kunnen we dus een auto voor een korte periode huren aan een mooi tarief. Vanavond gaan we alvast gaan shoppen naar de Colruyt.. met de auto.

Ik heb ook de foto’s van het feest 8 oktober on line gezet en ook nog wat foto’s van de verhuis van Nele. En over het usb kabeltje van de kodak moet ik jullie ook nog iets vertellen, want dit fiasco komt sowieso uit: m’n usb kabeltje lag toch in Gent.

Advertenties

2 Reacties to “Klagen en zagen”

  1. Peter Dedecker Says:

    Autodelen: Cambio?

  2. Jan-Klaas Says:

    Inderdaad: cambio.
    De auto kwam gisteren alleszinds al goed van pas tijdens het winkelen :).

Reacties zijn gesloten.


%d bloggers liken dit: