Slovenië

Op zondag zijn we om 22u in zaventem gearriveerd en na een lange zoektocht hebben we toch nog een horeca zaak gevonden die op zondagavond open is. Brussels Airport, the heart of Europe? Amai, een nogal dode bedoening daar volgens mij. Maar geen nood, zonder problemen geraken Stijn en ik op het vliegtuig en stijgen we om 23u50 op. En rond 01h15 stonden we al terug op de grond in Ljubljana Airport. De gastvriendelijkheid van Slovenië lacht ons toe wanneer een politieman met z’n metraillette even uit z’n wachtpost komt gluren terwijl we in de rij staan voor identiteitscontrole.

Ljubljana airport is niet groot en de bagage rolt dus direct van de band en nog geen vijf minuten later staan we buiten. 40 euro armer en 20 minuten later (aan 160km/u) staan we vervolgens aan de dubbele glazen voordeur van Hotel Slon (Slon = olifant). Laat ik het hotel vanaf nu maar beschrijven als het olifant hotel want je kan er echt niet om heen: olifanten in alle maten en gewichten zijn her en der verspreid. Gelukkig zijn de hotelkamers daarvan gespaard gebleven. Onze kamers zijn klein, maar in orde. We hebben een breed bed, televisie, douche en een tafel + stoel.

Het olifant hotel is best wel in orde. Onze handdoeken worden dagelijks verversd en het ontbijt is best wel oké. Het enige ambetante aan Slovenië is dat ik totaal geen notie heb van de taal. De eerste dag heb ik hier met name een fles water gekocht en toen ik daarvan proefde bleek hen water met appelsmaak te zijn. Zoete brol feitelijk. En als we ’s middags gaan eten, dan is het altijd handig een vertaler bij de hand te hebben. Van op het vliegtuig wisten we al de woordjes sol (zout) en popel (peper), maar daar kom je niet ver mee.

Tussen al het werken, toch nog wat tijd gehad om de toerist uit te hangen. Getuige daarvan zijn de foto’s (die je vindt onder foto’s nvdr).

IMG_7380

IMG_7369

Het is ondertussen al woensdagavond en morgen vliegen we terug naar ons gezellig België. Dan kunnen we nog eens gaan kijken naar de bouw en valt het leven weer in normale plooi.

Sloveense groeten en tot een volgende.

Advertenties

%d bloggers liken dit: